Renaissance Premium Corner

Waarom historische tijdperken niet meer inspireren

Door Gerry van der List - 26 juni 2017

Nieuw onderzoek laat zien hoe de Renaissancemens zich liet leiden door de Klassieke Oudheid. Zulk historisch besef bestaat niet meer.

Het decor is mooi. Het publiek bij de bijeenkomst van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden heeft uitzicht op de Taffeh-Tempel. Voor het oud-Egyptische bouwwerk staan twee heren die ongetwijfeld enige jaloezie opwekken. De classicus Karl Enenkel en de architectuurhistoricus Koen Ottenheym hebben namelijk in het prachtige Koninklijk Nederlands Instituut in Rome aan een boek mogen werken dat ze deze namiddag aan de man willen brengen op een soort academische tupperwareparty.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 1 euro per week.

Verder lezen?

U heeft momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding en sluit vandaag nog een abonnement af. U leest Elsevier Weekblad Digitaal al voor slechts € 4 per maand. Abonnement stopt automatisch.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw inloggen

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.