Scheikunde Premium Corner

Waarom de nul steeds kleiner wordt

Door Simon Rozendaal - 23 maart 2018

Er is een revolutie gaande in de meetapparatuur en dat heeft grote gevolgen voor het debat over milieu, voedsel en doping.

Vraag een willekeurige voorbijganger hoeveel fijnstof er in de lucht mag zitten. Tien tegen één dat het antwoord ‘nul’ is. Stel een ander de vraag hoeveel pesticide acceptabel is in een ei. Boze blik. Nul natuurlijk, wat dacht u dan? Hoeveel doping mag een wielrenner slikken? Dûh. Nul!

Waar onze middeleeuwse voorouders doodsbang waren voor de leegte, horror vacui, omhelst de moderne mens het niets. Het is amor vacui: liefde voor de leegte. Wij zijn dol op nul.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.