cosmetica Premium Corner

Op deze manier vriezen de kilo’s eraf

Door Floortje Gunst - 03 augustus 2018

Vetverwijdering door bevriezing is ook in Nederland een hype. Wie vet in de buik of taille kwijt wil, hoeft niet meer onder het mes.

Met een groene stift tekent plastisch chirurg Farid Kazem (59) twee ovale cirkels op de buik van Hanneke Koning* en een aan de binnenkant van beide knieën. Vervolgens plakt hij gelpads op haar buik en knieën en bevestigt daarop de zogeheten handstukken van de Cool­Sculpting-machine. Die laat hardnekkige vetrolletjes verdwijnen door bevriezing.

‘Ik zie het als onderhoud aan mijn lijf,’ zegt Koning (70), kortgeknipt donkerblond haar, gebruinde huid en rode lippenstift. Samen met haar man heeft ze een casino. Eén keer per jaar komt Koning voor een Cryolipolyse-behandeling – het bevriezen van vetcellen – naar de kliniek van Kazem in Leimuiden. Kazem introduceerde de ­methode in 2009 in Nederland.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
2018

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.