Geluk Premium Corner

Gezond leven? Vergeet de geest niet

Door Jop de Vrieze - 06 augustus 2018

Bij het streven naar een bewust leven wordt de geest vaak vergeten. Maar juist aandacht en compassie maken het verschil.

Of we nu de Schijf van Vijf hanteren of de bijbel van de hipste foodie, veel mensen proberen om in elk geval enigszins gezond te eten om zo de kans op kanker, hart- en vaatziekten en dementie te verkleinen. Maar velen die zich inspannen om biologische, veganistische maaltijden te bereiden, doen het op een ander vlak een stuk minder goed: ze stressen van de ene deadline naar de andere en van de ene baan naar de andere. In de drukte verwaarlozen ze de mensen en dingen die hun het dierbaarst zijn.

En dat terwijl het goed verzorgen van de geest voor ons welzijn net zo belangrijk is als de zorg voor ons lichaam. Gelukkig heeft de wetenschap er de laatste tijd meer aandacht voor, onder meer door middel van onderzoek naar manieren om de hersenen gezond te houden met goede voeding, beweging en muziek.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
2018

Gerelateerde artikelen

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.