Alcohol Premium Corner

Drankgebruik onder studenten baart zorgen

Door Maurits Terwindt - 27 augustus 2018

Overmatig drinken onder Delftse studenten leidde tot een intentieverklaring die misbruik moet indammen. Vooral mixdrankjes baren zorgen.

De introductieweken zijn voorbij, de kennismakingsperioden van de studentenverenigingen zijn begonnen. Die zijn alcoholvrij voor aspirant­leden, maar daarna volgt een periode van installaties, het vormen van vriendenverbanden en het vinden van een studentenhuis.

Dit gaat van oudsher gepaard met drank. Dat is op zich geen ramp, maar het gaat de laatste ­jaren wel om veel te veel drank, constateert Nico van der Lely (55), kinderarts en oprichter van de alcoholpoli in het Reinier de Graafziekenhuis in Delft. ‘Het patroon van drinken is veranderd. Studenten drinken nu veel meer zoete alcoholische mixdrankjes, en die leiden tot hogere promillages.’ Cijfers hierover ontbreken, omdat er geen gericht onderzoek naar wordt gedaan.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
2018

Gerelateerde artikelen

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.