Gezondheid Premium Corner

Het jammerlijke bij-effect van de Maillardreactie

Door Bram Hahn - 28 maart 2019

Een van de mooiste verschijnselen in de keuken – de Maillardreactie – heeft een jammerlijk bij-effect. Bij verhitting van voedingsmiddelen reageren de daarin aanwezige suikers en aminozuren. Het product wordt bruin en de smaak verandert, zoals bij het branden van koffiebonen en het bakken van friet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.