kennis

Deze originele weer-apps mogen niet ontbreken op uw smartphone

Door Anne Vader - 17 april 2015

Het wordt lekker warm! Welke apps houden u up-to-date over zon en regen? Elsevier selecteerde zes handige weer-apps.

Buirenradar en Weeronline kent iedereen. Maar de appstore telt meer handige en originele weer-apps.

Neem Haze (2,99 euro, alleen voor Apple), die de achtergrondkleur van  uw telefoonscherm afstemt op de temperatuur op een gekozen plek. Via animaties laat Haze zien of het kouder of warmer wordt. Met een swipe naar links of rechts brengt u informatie over zonuren, de kans op neerslag, luchtvochtigheid, zonsopkomst en -ondergang en gevoelstemperatuur in beeld.

Kledingadvies

Wordt het vandaag een rokjesdag? Gaat u met of zonder jas naar buiten? Mouwloos of toch een vestje aan? Swackett (gratis, beschikbaar voor Android en Apple) geeft kledingadvies op basis van de weersvoorspelling.

Een andere, grappige app is Carrot Weather (2,99 euro, alleen voor Apple). Die voorziet u van humoristische animaties en hilarisch commentaar over het weer.

Met InstaWeather (gratis, beschikbaar voor Android en Apple) vertelt u uw vrienden bijvoorbeeld dat u geniet in de zon. De app plaatst de temperatuur en de locatie over uw Instagramfoto. De foto kunt u vervolgens delen via Facebook, Twitter, andere sociale media, sms of e-mail. Voor de liefhebbers biedt InstaWeather ook een uitgebreide weersvoorspelling met informatie over luchtdruk, regen en windkracht.

Voorjaar

Ook het idee dat het voorjaar zich laat aandient? Of dat het minder regent dan normaal? Dat kunt u checken met Voodoo Skies (gratis, alleen voor Apple). Deze app vergelijkt de huidige weersomstandigheden met die in het verleden. Interessant om te weten of de lente inderdaad later is, maar ook wanneer uw warmste verjaardag was of wanneer er de meeste regen viel in Amsterdam.

Buienalarm (gratis, voor Android en Apple) waarschuwt als er een regenbui boven uw hoofd hangt. U kunt zelf aangeven wanneer u een melding wilt hebben. Handig als u een barbecue of tuinfeest hebt gepland.

Elsevier nummer 17, 25 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.