kennis

Zes originele apps om het weer in de gaten te houden

Door Anne Vader - 10 april 2015

Vrijdag wordt het waarschijnlijk de eerste officiële warme dag van het jaar. Dat is het geval als de temperatuur in De Bilt boven de 20 graden uitkomt. Welke apps heb je nodig om up-to-date te blijven over het (lente)weer?

Elsevier.nl zet zes handige en originele weer-apps op een rij.

Haze (€ 2,99)

Deze weer-app geeft kleur aan een lentedag: hij stemt de achtergrondkleur af op de temperatuur van een gekozen plek. Een swipe naar links of naar rechts en je ziet ook informatie over zonuren, de neerslagkans, luchtvochtigheid, zonsopkomst en -ondergang en gevoelstemperatuur. Ook kun je een vijfdaagse weersvoorspelling in beeld brengen of bijvoorbeeld animaties laten zien of het kouder of warmer wordt.

Download hier voor Apple.

Swackett (gratis)

Mogen die korte rokjes echt uit de kast? Kun je het beste met een zomerjas of een winterjas naar buiten? Mouwloos of een vestje aan? Zonnebril mee of niet? Swackett geeft kledingadvies op basis van de weersvoorspelling.

De app adviseert ook over vrijetijdsbesteding: of het weer goed genoeg is om te vissen, wandelen, zwemmen of tennissen en waar je dat kunt doen.

Download hier voor Android of Apple.

InstaWeather (gratis)

Vrienden vertellen dat je geniet van het zonnetje? Dat kan met InstaWeather. Deze app plaatst de temperatuur en locatie over je Instagramfoto. De foto kun je vervolgens via Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare, sms of e-mail delen. Voor de liefhebbers biedt de app ook een uitgebreide weervoorspelling met informatie over luchtdruk, regen, windkracht.

De betaalde variant (€ 2,78 voor Android, € 2,99 voor Apple) biedt meer skins om over je kiekjes te plaatsen, is reclamevrij en zonder watermerk.

Download hier voor Android of Apple.

Voodoo Skies (gratis)

Is het voorjaar laat of lijkt het alleen maar zo? Regent het meer of minder dan normaal? Is het warmer of kouder dan gemiddeld? Voodoo Skies vertelt alles over de huidige weersvoorspelling in vergelijking tot de geschiedenis.

Zo weet je zeker of de zomer inderdaad tegenviel. En de app is interessant voor wie wil weten wanneer je warmste verjaardag was of de meeste sneeuw viel in New York.

Download hier voor Apple.

Carrot Weather (£ 2,99)

Altijd al willen weten hoe warm het is op de maan? Voor dat soort humor moet je zijn bij de Carrot Weather-app. Die voorziet je van grappige animaties en hilarisch commentaar over het weer. Zo zegt hij in hartje winter: someone’s getting frostbite tonight!

Naast een app met informatie over het weer bracht Carrot eerder al een calorie-app, fitness-app en alarm-app op de markt. Allemaal met een sarcastisch ondertoontje.

Download hier voor Apple.

Buienalarm (gratis)

Deze app alarmeert je als er een regenbui boven je hoofd hangt. Buienalarm laat weten wanneer je beschutting moet zoeken voor een naderende regenbui. Altijd handig als je een barbecue of tuinfeest hebt gepland.

Je kunt zelf aangeven in welke tijdsperiode je een melding wilt hebben. Buienalarm werd verkozen tot Nederlandse Android-app van 2011.

Download hier voor Android of Apple.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.