lezersaanbieding

Rondleiding BAL!

11 juli 2016

 

Paleis Soestdijk kriMartijn Engelbregt Ijgt binnenkort een nieuwe bestemming, maar voor het zover is, zetten wij het een keer helemaal op zijn kop met de tentoonstelling BAL! Curator Anne van der Zwaag selecteerde, in opdracht van Cultureel Organisatieburau Artifex, ruim 40 toptalenten uit de Nederlandse creatieve industrie, ontwerpers, kunstenaars, fotografen en schrijvers. Alle deelnemers, onder wie Edwin Oudshoorn, Richard Hutten, Atelier van Lieshout, Marie Cécile Thijs, Ernest van der Kwast en Studio Job maken speciaal voor BAL! een kunstwerk. Daarvoor laten zij zich inspireren door de bijzondere locatie en zijn vroegere bewoners. Zo wordt BAL! een ontdekkingsreis door dit wonderlijke stuk erfgoed, en biedt een nieuwe blik op onze vaderlandse geschiedenis.

Rondleiding BAL!
Na ontvangst in de Oranjerie leidt een gids u door de tentoonstelling, die zowel in het paleis als in de tuin te vinden is. Laat u verleiden en vermaken en verwonder u over de spannende, gekke, vrolijke, ontroerende en vaak interactieve kunstwerken. De Look out cabin van Sachi Miyachi in de tuin bijvoorbeeld, geïnspireerd door de oude jachthuisjes, biedt bezoekers een vorstelijk uitzicht. In het paleis laat aanstormend talent Nynke Koster u in de Stuczaal letterlijk over het cassetteplafond lopen. Gaandeweg komt u meer te weten over de rijke historie van het paleis en zijn bewoners, zoals koning Willem III, tsarendochter Anna Paulowna, moedige Wilhelmina, bijzondere Bernhard en bescheiden Juliana. Tot slot kunt u, gewapend met uw BAL!-boekje, op eigen gelegenheid de tentoonstelling verder bekijken.

Dit arrangement is inclusief:
• Ontvangst met koffie/thee en taart in de Oranjerie
• Entree Paleis Soestdijk en tentoonstelling BAL! (€ 15)
• BAL! rondleiding met gids (1,5 uur) binnen en buiten
• BAL! boekje met informatie over de tentoonstelling

Data en tijden
Zaterdag 13 augustus 10.30-12.30 uur
Zondag 14 augustus 13.30-15.30 uur
Prijs: € 25

Reserveren
www.artifex.nu/elsevier of bel tijdens kantooruren met Artifex op 020-6208112

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.