#Lezersaanbieding

HISTORISCH UITJE

12 oktober 2016

Het Stadhuismuseum vertelt het verhaal van stad, land en water van image001-1Schouwen-Duiveland. Scheepsmodellen, oude kaarten, schilderijen, zilverwerk en bodemvondsten tonen de rijke geschiedenis van de stad Zierikzee en haar omgeving. Zierikzee dreef destijds intensief handel in zout en meekrap met heel Europa. Dat bracht veel welvaart, wat nog te zien is aan de honderden monumentale panden tussen Dikke Toren en Museumhavenwerf. De stad is nog steeds de trots van het Zeeuwse eiland.

Het grootste object van het museum is het gebouw zelf. Dit voormalige stadhuis is ruim 450 jaar oud. Niet alleen was het de zetel van het stadsbestuur, maar ook van de rechtbank, het waterschap, de vleeshal en de waag. Bewonder het bijzondere pand met onder andere de eikenhouten zolderkapconstructie en de stijlkamers. In de presentatie komen de topstukken van de gemeentelijke collectie bijeen in het verhaal over monumentenstad Zierikzee en haar omgeving.

Vanaf 15 december 2016 tot en met 12 maart 2017 loopt de tentoonstelling H.J. Wolter schildert Zeeland van de schilder H.J. Wolter (1873-1952).

LEZERSAANBIEDING
Lezers van Elsevier die deze pagina tonen, bieden wij bij aankomst een gratis kop koffie of thee met een Zeeuwse bolus aan.
* Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties

In het Museumcafé kunt u nagenieten van uw bezoek.
Voor meer informatie kijk op www.stadhuismuseum.nl

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.