#Lezersaanbieding

Gratis rondleiding bij het Nationaal Archief

12 oktober 2016

Met de fotograaf op reis in het Nationaal Archief

De tentoonstelling Onderweg – Met de fotograaf op reis laat zien hoe reizen en fotograferen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Uit de miljoenen foto’s die het Nationaal Archief bewaart, is een selectie gemaakt van 235 vintage prints van bekende en minder bekende fotografen uit de afgelopen 150 jaar die samenhangen met het thema reizen. De foto’s nemen de bezoekers mee naar nieuwe, veranderende en onbekende werelden.

Zo zijn er iconische beelden te zien van Herbert G. Ponting, die ons meeneemt op expeditie met Robert Falcon Scott naar het onherbergzame Antarctica. En niet eerder vertoonde kleurendia’s van Luc Timmers, de Nederlandse pionier van de kleurenfotografie.

Verder toont de tentoonstelling foto’s van onder anderen: Cas Oorthuys, Ed van der Elsken, Eddy Posthuma de Boer, Henri Cartier-Bresson, Robert Capa en Willem van de Poll.

Over het Nationaal Archief
Het Nationaal Archief beheert en presenteert bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland; 125 kilometer archieven, 15 miljoen foto’s, 300.000 kaarten en tekeningen en 330 terabyte aan digitale bestanden vormen het geheugen van Nederland.
Of het nu het archief is van het parlement, de VOC of de KNVB, het is te vinden in het Nationaal Archief.

Speciaal voor Elsevier-lezers
Lezers van Elsevier kunnen t/m 8 januari 2017 elke zondag gratis naar de tentoonstelling en ontvangen daarbij een gratis rondleiding met koffie of thee van het Nationaal Archief.
Reserveren via events@nationaalarchief.nl o.v.v. actie Elsevier

Voor meer informatie over Onderweg – Met de fotograaf op reis gaat u naar www.gahetna.nl/onderweg

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.