Lezersaanbieding

Voordelig naar bijzondere exposities in Tilburgse musea

31 mei 2018

In het cultuurrijke Tilburg valt veel te beleven. U kunt er allerlei voorstellingen bezoeken, lekker uit eten gaan of een drankje doen, uiteenlopende festivals meemaken, varen in de Piushaven en u verwonderen in de originele musea.

Lezersaanbieding

Bezoek nu voordelig bijzondere exposities
in drie Tilburgse musea! Exclusieve
lezersaanbieding: twee personen toegang
voor de prijs van één. Geldig in de volgende
musea op vertoon van de uitknipbon:
• Museum De Pont, Wilhelminapark 1
• TextielMuseum, Goirkestraat 96
• Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434

Museum De Pont

Museum De Pont

Sean Scully – t/m 26 augustus 2018

Internationaal geldt de Iers-Amerikaanse Sean Scully als een van de meest toonaangevende abstracte kunstenaars. Met zijn solotentoonstelling bij De Pont beleeft hij zijn debuut in Nederland. Niet alleen zijn er voor het eerst schilderijen, werken op papier en foto’s te zien, maar ook een verrassende recente serie figuratieve schilderijen.

Rineke Dijkstra – t/m 22 juli 2018

Met een grote overzichtstentoonstelling van maar liefst zes video’s en ruim tachtig foto’s, eert De Pont de Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra, die in 2017 de meest prestigieuze internationale fotografieprijs ontving: The Hasselblad Award.

TextielMuseum

Kleur & Abstractie – Generaties in Dialoog – t/m 3 maart 2019

Laat u verwonderen in het TextielMuseum door een breed spectrum aan abstracte textiele werken vanaf de jaren 1960 tot nu in de expositie ‘KLEUR & ABSTRACTIE | Generaties in Dialoog’. Twee generaties kunstenaars en vormgevers treden met hun werken in dialoog. Er wordt zowel werk getoond van de oudere generatie kunstenaars die het thema kleur en abstractie in het medium textiel verkent, als werk van de jongere generatie die geïnteresseerd is in het onderwerp. In enkele
films, middels schetsen en stalen, wordt ook het maakproces van een aantal kunstenaars belicht.

Een primeur zijn de werken van Rafaël Rozendaal en Formafantasma, ontstaan in opdracht van het TextielMuseum.

Natuurmuseum Brabant

Jouw Brabant, mijn Brabant

Deze tentoonstelling biedt een prachtige doorkijk in onze provincie door middel van landschapsfoto’s, toponiemen en een overzicht van verdwenen, uitgestorven en teruggekeerde dieren. Speciale aandacht is er voor bomen – ooit van een heksenboom gehoord? Herinneringen uit een Brabants verleden staan centraal en zijn met nieuwe technieken volop in de zaal verwerkt. Zo is er een pubquiz
in ‘De Witte Geit’, een typisch Brabants café in de zaal. Dankzij animaties van de Tilburgse Niels Mud ervaart de bezoeker al ‘varend’ hoe het de Brabantse beken is vergaan.

Voor meer informatie: depont.nl, textielmuseum.nl en natuurmuseumbrabant.nl