nederland

Tenniscoach Haase opgepakt in zaak-Everink

Door Tom Reijner - 24 maart 2016

Mark de J. is donderdagochtend opgepakt door de politie wegens mogelijke betrokkenheid bij de de dood van ondernemer Koen Everink. De J. is de coach van proftennisser Robin Haase.

Tennisser Haase was bevriend met Everink. De zakenman had diverse contacten in de tenniswereld. Everink was regelmatig aanwezig bij toernooien van Haase. De beste Nederlandse tennisser op de wereldranglijst (plaats 59) werkt sinds december 2014 met De J. De 29-jarige tenniscoach werd donderdagochtend aangehouden op Schiphol.

Haase reageert op het nieuws: ‘Ik ben geschokt. Meer kan ik er op dit moment niet van maken,’ was de eerste reactie van de Rotterdammer.

Honderd tips

Ze kwamen bij de man uit naar aanleiding van informatie die naar voren kwam uit het lopende onderzoek. Er kwamen ruim honderd tips binnen.  De moord op Everink was een ‘even gerichte als lafhartige actie’, schrijft De Telegraaf.

Dat valt af te leiden uit de toedracht, die inmiddels door de politie is achterhaald. Volgens de krant blijkt uit alle bevindingen tot dusver – volgens bronnen dicht bij het onderzoek – dat Everink hoogstwaarschijnlijk al op de avond van donderdag 3 maart of in de vroege nacht van 4 maart werd vermoord.

Die avond had hij bezoek van vrienden. Die visite keek samen met hem naar een voetbalwedstrijd. Nadat het bezoek de villa had verlaten omstreeks 23.15 uur, hebben getuigen verdachte personen rond het huis gezien. Dat hebben zij achteraf gemeld aan de politie.

Lees ook: wie was ondernemer Koen Everink?

Messteken

De 42-jarige Everink kwam begin maart door een misdrijf om het leven. Zijn lichaam werd gevonden in zijn villa in Bilthoven.

Hij bleek door messteken om het leven gebracht. Everink kwam in het nieuws omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens het dancefeest Sensation in 2012.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.