nederland

Politie krijgt berg tips over Everink, zoekt gouden tip

Door Elif Isitman - 11 maart 2016

De politie heeft al ruim 70 tips binnengekregen over de moord op zakenman Koen Everink. De recherche kon vrijdag nog niet zeggen of daar een gouden tip bij zit, daar wordt op dit moment naar gezocht.

De tips bestaan zowel uit ‘meedenksuggesties’ als meldingen van mensen die denken iets te hebben gezien of gehoord, verklaart de politie.

Onderzoek

Het lichaam van Everink (42) werd vorige week vrijdag aangetroffen in zijn huis in Bilthoven. Dinsdag bleek vervolgens dat hij door messteken om het leven is gebracht.

Lees meer:
Waarom moest Koen Everink dood? Politie krijgt tiental tips

Vorig weekend werd er het hele weekend onderzoek gedaan in en rond het huis van Everink. Zijn auto werd meegenomen voor onderzoek, en een politiehelikopter cirkelde boven het huis om foto’s te maken.

Koen Everink kwam daarvoor verschillende keren in het nieuws, met name omdat hij zwaar is mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation White in 2012. De belastende verklaring van Everink tegen Hari werd hem niet in dank afgenomen.

Hij zou zich onveilig hebben gevoeld in Nederland en vreesde al geruime tijd dat hem iets zou overkomen. Hij kreeg na de rechtszaak tegen Badr Hari namelijk vaak te maken met intimidatie door Marokkaanse jongeren, die hem op straat uitscholden of het opnamen voor de vechtsporter.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.