nederland

Deel Schiphol ontruimd na verdacht pakket

Door Elif Isitman - 13 april 2016

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond een deel van Schiphol Plaza ontruimd en afgezet na een melding van een verdacht pakketje. Een man werd aangehouden, er werden   geen gevaarlijke stoffen aangetroffen in de bagage van de verdachte.

Het gebied werd tijdelijk afgezet met linten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om de bagage van de verdachte te controleren. Meerdere zwaarbewapende politiemannen stonden in en rond het gebied.

Ook werd een auto met Belgisch kenteken onderzocht, maar er werd niets verdachts aangetroffen. De vier inzittenden, van wie eerder werd gemeld dat ze waren opgepakt, mochten hun weg daarna weer vervolgen.

Bivakmutsen

Volgens getuigen werd het busplatform ontruimd en mochten mensen urenlang niet naar buiten. De hulpdiensten kondigden Grip 2 af. Op foto’s is te zien dat tmarechaussees met bivakmutsen en machinegeweren de afzetting bewaken, meldt AT5.

Het verdachte pakketje wordt gecontroleerd door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). De explosievendienst maakt daarbij gebruik van robots.

Jointje

Ooggetuigen beschrijven hoe ze marechaussees zagen rennen en vervolgens een man tegen de grond zagen werken. Daarna zouden ze hem hebben meegenomen naar de garage. Later werden ook meldingen gemaakt van twee jongemannen die werden zijn opgepakt, maar dat bleek ongegrond. Ze bleken ‘slechts een jointje te roken’ net buiten de luchthaven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.