nederland

Douwe Bob mag naar finale songfestival

10 mei 2016

Zanger Douwe Bob heeft zich door de halve finale van het Eurovisie songfestival weten te loodsen. Hij mag daarmee zaterdag Nederland vertegenwoordigen in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

De 23-jarige singer-songwriter uit Amsterdam zong dinsdagavond in de eerste halve finale met het nummer Slow Down.

Stilte

De zanger nam het op tegen zeventien andere landen. In totaal gingen er tien door naar de eindstrijd komende zaterdag. Donderdag is de tweede halve finale, waaruit nog eens tien landen een plek in de finale behalen.

Douwe Bob trok de aandacht met zijn act door tijdens het nummer tien seconden stilte te laten vallen. Dit om de boodschap van het liedje, om wat langzamer te gaan, extra kracht bij te zetten. De zanger gaf vooraf aan dit moment spannend te vinden.

‘Het publiek mag in die tien seconden doen wat ze wil. Meezingen, juichen, klappen, of stil zijn. Het maakt mij niet uit. Als ik zelf in de zaal zou staan, zou ik waarschijnlijk dat laatste doen,’ zei Douwe Bob.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.