nederland

Asielactivisten bekladden huis topvrouw Justitie

26 augustus 2016

Een actiegroep die zich verzet tegen de uitzet van illegale migranten heeft de woning beklad van een topvrouw bij Justitie. Het gaat om de woning van Rhodia Maas, directeur van de Dienst Terugkeer en Vertrek, die de uitzet regelt van vreemdelingen zonder verblijfsvergunning.

2016-02-03 15:36:51 NIJMEGEN - Vluchtelingen houden zich op bij tentenkamp Heumensoord, de tijdelijke noodopvang van het COA. ANP ROBIN UTRECHTUitgeprocedeerde asielzoekers laten zich zomaar niet uitzetten

Tegen persbureau ANP geeft de actiegroep toe dat zij verantwoordelijk zijn voor de vandalistische actie. De actiegroep noemt zichzelf ‘Sloop de deportatiemachine’ en verzet zich al jaren tegen de uitzet van illegalen. Op foto’s is te zien dat een grote hoeveelheid verf tegen de ramen en de voordeur van de woning van Maas in Den Haag is gegooid.

 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

‘Maas heeft bloed aan haar handen’

Sloop de deportatiemachine schrijft in een persbericht gepubliceerd op IndyMedia dat zij Maas eraan willen herinneren dat zij ‘bloed aan haar handen heeft’. De aanleiding van het incident is volgens de groep de ‘promotietoer voor het verkopen van haar met bloed besmeurde werk’. De actiegroep uit zijn woede voor haar deelname aan de sponsorloop Nacht van de vluchteling.

In het agressief getoonzette bericht wordt ook het adres van Maas in Den Haag online gezet. Maas zou ‘NGO’s mee laten werken en denken met de DT&V zodat ze medeplichtig worden aan het beleid’, maar dat zou de activiteiten van de ministeriële organisatie niet moeten ‘legitimeren’.

Rode verf

 

1674993-5Extremisten zonder grenzen: dit is de wereld van het asielactivisme

In 2008 was Sloop de deportatiemachine eerder actief, maar de organisatie houdt zich de laatste jaren relatief stil. De opmerking die Maas zou hebben gemaakt dat ‘illegaliteit een keuze’ is, heeft de agressiviteit volgens de organisatie weer aangewakkerd.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie (VVD) zegt in een reactie dat de actie van Sloop de deportatiemachine ‘alle grenzen overschrijdt’. ‘Dit getuigt van nul fatsoen,’ aldus de politicus. ‘Prima als je het ergens mee oneens bent, maar dat is geen rechtvaardiging voor laffe intimidatie en vernieling.’ Een andere actiegroep, Kwade Kwasten, gooide in 2013 ook rode verf op de woning van Rob van Lint, de directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Toen schreven de vandalen ook ‘IND is MOORD’. Op het huis van Maas zijn geen teksten aangetroffen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.