nederland

‘Verwarde, naakte man’ onder schot gehouden op A4

Door Bauke Schram - 01 augustus 2016

Op de A4, bij afslag Amsterdam Schoten wordt een passagiersbus en een man op de vluchtstrook onder schot gehouden. De politie heeft een groot deel van de weg afgezet.

De situatie is vooralsnog onduidelijk. Het zou gaan om een verwarde man die op de vluchtstrook staat. Hij heeft zich volgens de politie uitgekleed. Ook is de passagiersbus, een grote touringcar, ontruimd. De Koninklijke Marechaussee heeft de verwarde man opgepakt.

Op maandagochtend ontving de politie naar eigen zeggen bericht van een verwarde man die het over een ‘bom’ had. Later werd de weg afgezet en werd het voertuig onderzocht.

Drukte op de A4

De A4 begon ’s ochtends al drukker te worden, omdat het vakantieverkeer massaal naar Schiphol vertrekt. Op de weg is de laatste sprake van enorme vertraging, door extra controles die rondom het vliegveld worden uitgevoerd. De politie ontving een ‘signaal dat betrekking heeft op de luchthaven’, waardoor het extra controles uitvoert om een mogelijke terreuractie te voorkomen.

Een camera die beelden op de weg via een livestream uitzond, is tijdelijk weggedraaid. Na de aanhouding van de man werd niets aangetroffen in de touringcar. De snelweg werd dan ook vrijgegeven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.