nederland

Rapper Boef naar Marokko: ‘Mag niet meer praten met politie’

Door Emile Kossen - 19 september 2016

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de beruchte vlogger Rapper Boef voor de tweede keer in korte tijd opgepakt. Hij had zich moeten melden bij justitie, maar deed dat niet. In het vervolg mag hij de politie niet meer in beeld brengen.

Soufiane Boussaadia, bekend als Rapper Boef, moest zich na zijn eerste arrestatie melden bij de politie, maar zaterdag deed hij dat niet. ‘Ik had een show,’ verdedigt hij zich in een nieuwe vlog.

Politie mag niet meer in beeld komen
Bovendien moet de treitervlogger zich nu aan een reeks gedragsregels houden, die hem door het Openbaar Ministerie zijn opgelegd. ‘Ik mag niet een gesprek voeren met de politie, behalve als ik 112 moet bellen en er een noodgeval is,’ vertelt Boef terwijl hij in een auto zit.

‘Ik mag in Tilburg geen agenten filmen, anders word ik gelijk aangehouden. En er zijn nog een paar regels. Ze zitten erop man. Je weet toch.’

Vlogger vertrekt naar Marokko
Voorlopig hoeft de politie niet bang te zijn opnieuw te worden ‘getreiterd’ door Boef, want de omstreden rapper zegt dat hij op vakantie gaat naar Marokko. ‘Ik moet even mijn hoofd luchten.’ Kort daarna vertrekt hij naar Suriname, om daar op te treden.

De problemen rond Boef begonnen met een video waarin hij volgers opriep om naar Tilburg te komen en daar te vechten tegen de rapper Para Soma en zijn entourage. De politie was en masse ter plaatse en wist de vechtpartij uiteindelijk te voorkomen en Boef in hechtenis te nemen.

Boef valt politie steevast aan
Zijn vlogs vergaarden honderdduizenden views, waarin hij de politie veelvuldig schoffeert. Na zijn eerste arrestatie bedreigde hij ook de dochter van een agent. ‘Fuck jullie, ik heb alleen maar meer haat gekregen,’ was onder meer zijn boodschap aan de politie.

In januari moet Boef zich sowieso voor de rechter verantwoorden. Boef wordt verdacht van opruiing en belediging van agenten. Daar komt nu dus bij dat hij de afspraken met justitie niet is nagekomen. Ook wordt onderzocht of hij mogelijk onterecht een Wajong-uitkering ontving.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.