nederland

Kamerlid Sjoera Dikkers (PvdA) valt flauw voor microfoon

Door Tom Reijner - 04 oktober 2016

Consternatie tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer dinsdag. PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers werd onwel toen ze een vraag wilde stellen aan partijgenoot en staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken).

Dikkers zakte voor het oog van collega’s en toeschouwers op de publieke tribune in elkaar. Ze werd geholpen door Marith Volp, van oorsprong huisarts, en onder begeleiding uit de zaal weggeleid. Ze is inmiddels weer bij bewustzijn.

Vragenuurtje tijdelijk geschorst

Het is onbekend wat haar mankeert. De vergadering in de Tweede Kamer werd vanwege het voorval kort geschorst. Volgens De Telegraaf is het niet de eerste keer dat Dikkers in de Tweede Kamer onwel werd.

Het zou haar al twee keer eerder zijn gebeurd. Dikkers (47) is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamer. Ze is woordvoerder landbouw en visserij. Eerder hield zij zich bezig met duurzaamheid en milieu.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.