nederland

Moordverdachte en No Surrender-lid Sooi de C. opgepakt

Door Bauke Schram - 29 oktober 2016

De Roemeense politie heeft No Surrender-lid Sooi de C. aangehouden. De C. wordt verdacht van moord, en werd opgepakt in de Roemeense stad Arad.

De politie meldt dat De C. (42) verdacht wordt van betrokkenheid bij het doodschieten van oud No Surrender-lid Hugo van Houten (27). Van Houten werd in augustus vorig jaar neergeschoten in het Brabantse Molenbos, vlakbij de vliegbasis bij Gilze-Rijen.

Na de moord probeerde de politie de verdachte op te sporen, maar zonder succes. De C. werd op de Opsporingslijst gezet en werd een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Daarnaast werd een Team Grootschalig Onderzoek opgezet, en de politie zocht vorige week nog naar De C. in Nederland. Verwacht werd dat hij naar het verjaardagsfeest van zijn kind zou gaan.

Liquidatie Van Houten

Maar De C. zat al in Roemenië. Zijn vriendin nam een vlucht naar het Oost-Europese land en werd gevolgd door de recherche. Zo kon de Nederlandse politie de verblijfplaats van De C. achterhalen, en de Roemeense politie heeft hem uiteindelijk opgepakt.

De moord op Van Houten zou een liquidatie zijn geweest. De C. wordt verdacht betrokken te zijn geweest, als een van de kopstukken van de ‘Outlaw Motorcycle Gang No Surrender’. Van Houten verbleef regelmatig op de camping Linberg Park, in de buurt van Gilze-Rijen. De politie denkt dat het oud-No Surrender-lid uit zijn auto was gevlucht: zijn lichaam werd ongeveer honderd meter van zijn auto vandaan gevonden,  in de berm.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.