nederland

Waar is ontvoerde peuter Insiya? Politie heeft nieuwe informatie

Door Emile Kossen - 18 oktober 2016

De politie vreest dat de 2-jarige Insiya Hemani, die eind september werd ontvoerd, niet meer in Nederland is. Vermoedelijk is ze door haar vader meegenomen naar Duitsland.

Het tweejarige meisje werd op 29 september ontvoerd vanaf de Anfieldroad in Amsterdam-Oost, door haar vader en drie onbekende mannen. De politie zegt dinsdag nog steeds niet te weten waar Insiya zich precies bevindt.

Wel heeft het rechercheteam dat onderzoek doet naar de ontvoering voor het eerst laten weten dat de kans groot is dat ze in Duitsland is. Er kan niet worden uitgesloten dat ze binnenkort weer zal worden verplaatst.

Politie denkt dat vader achter ontvoering zit
Vermoedelijk is ze nog bij haar vader, de 37-jarige Shehzad Hemani. Hij is een zakenman uit India, en zou zijn verwikkeld in een ruzie om de voogdij over Insiya met haar moeder. De rechter moest nog een oordeel uitbrengen, maar Shehzad nam het heft in eigen handen en nam Insiya mee, volgens de politie.

De moeder van Insiya, Nadia Rashid, deed afgelopen week haar verhaal bij Pauw. Ze noemde Shehzad ooit de perfecte gentleman, maar nadat ze trouwden veranderde dat abrupt. Hij werd agressief en verbood haar om het huis uit te gaan. ‘Als normale Nederlandse vrouw was dit voor mij onacceptabel,’ zei Nadia. Na de scheiding zou Shehzad zijn schoonfamilie meermaals hebben bedreigd en begon hij Nadia met gps-trackers te volgen.

Meer tips nodig
Twee van de ontvoerders (een 47-jarige en een 52-jarige man) zijn ondertussen gepakt. Een van de mannen kon direct worden overmeesterd door een buurtbewoner. Een tweede verdachte meldde zich de dag na de ontvoering op het politiebureau in Amsterdam. Allebei zitten ze nog vast.

De recherche riep mensen dinsdag andermaal op om zeer oplettend te zijn en tips door te geven via het alarmnummer 112. Al meteen na de ontvoering werd een Amber Alert uitgegeven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.