nederland

Ophef door religieus ‘anti-homo-pamflet’ in Amsterdam

Door Bauke Schram - 17 oktober 2016

Er zijn meerdere meldingen gemaakt van een inmiddels berucht ‘anti-homo-pamflet’ in Amsterdam. Het gaat om een folder waarin staat dat joden, christenen en moslims zich moeten verenigen tegen homoseksualiteit.

2016-07-23 19:50:06 AMSTERDAM - Homo's, lesbiennes, transgenders en biseksuelen lopen mee in de PrideWalk van het Vondelpark naar de Dam op de Roze Zaterdag tijdens EuroPride. ANP REMKO DE WAALHomo-emancipatie in Nederland: iedereen blij met Europride?

LHBT-belangenorganisatie COC roept Amsterdammers die de folder hebben ontvangen op aangifte te doen. Het gaat volgens Tanja Ineke, de voorzitter van COC, om ‘walgelijke onwaarheden’. Zo beweren de schrijvers van de folders dat ‘het aantal kinderen dat seksueel misbruikt wordt door homoseksuele ouders 29 procent is’.

Familie Barbu

‘De morele verantwoordelijkheid voor deze kinderen is van ons allemaal. Voor de komende generaties moeten alle moslims, christenen en Joden zich verenigen,’ staat in het pamflet. De folder werd aangetroffen in een reeks brievenbussen in Amsterdam West, en zorgde voor veel ophef.

De folder verwijst daarnaast naar een Facebook-pagina genaamd ‘The pain of the family Barbu’. Op de pagina wordt het verhaal verteld van Roemeense ouders in Groot-Brittannië, wier kinderen in bescherming werden genomen door de sociale hulpverlening na de scheiding. De kinderen zouden ‘verplicht’ worden ondergebracht bij een homokoppel.

‘Discriminatie is een misdrijf’

Naast COC roepen ook diverse politici op tot aangifte. ‘Veel terechte verontwaardiging van buurtbewoners 020-West, haatflyers in de bus. Discriminatie is een misdrijf, doe aangifte bij de politie,’ schrijft PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.

Op zaterdag werd een homokoppel mishandeld op de pont achter Centraal Station in Amsterdam. Het zou gaan om een ‘uit de hand gelopen discussie’, en de mannen werden aangevallen vanwege hun geaardheid. Een van de slachtoffers is meerdere keren in het gezicht getrapt, nadat hij tegen de grond werd geslagen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.