nederland

Smeuïge seksrel met stewardess dwingt Transavia naar de rechter

Door Elif Isitman - 11 oktober 2016

Luchtvaartmaatschappij Transavia wordt geplaagd door een seksschandaal. Een vrouwelijke purser, die onder werktijd seks zou hebben gehad met meerdere (getrouwde) collega’s, spant een kort geding aan tegen haar jaloerse echtgenoot.

De vliegmaatschappij steunt haar daarin, om reputatieschade van de betrokken mannen te voorkomen, meldt De Telegraaf, dat documenten inzag waaruit blijkt dat de affaire al maandenlang voortsleept.

In de cockpit

De stewardess (46) hield een digitaal dagboek bij op haar computer waarin ze haar seksuele escapades met collega’s, onder wie piloten, tot in detail beschrijft.

Zo zou ze seks hebben gehad in de crewruimte, tijdens hotelovernachtingen op verschillende bestemmingen, en zelfs in de cockpit. Transavia benadrukt dat de veiligheid van de passagiers nooit in gevaar is geweest.

Haar man kreeg het dagboek onder ogen, en zint volgens de krant nu op wraak. Om te voorkomen dat hij het intieme en expliciete materiaal verspreidt, spant de vrouw een kort geding tegen hem aan.

Dreigingen over smaad en laster

Het dochterbedrijf van KLM steunt de purser, zowel om haar eigen reputatie te redden als die van de mannen, die in veel gevallen getrouwd zijn. Op de werkvloer van Transavia zou het seksschandaal al maandenlang het gesprek van de dag zijn. De directie van het bedrijf roept al zijn medewerkers op hun mond te houden.

Vorige maand stuurde de bedrogen man onthullende mails naar medewerkers, waarna de advocaat van Transavia hem opriep daarmee te stoppen. Er werd onder meer gedreigd met een aangifte wegens smaad en laster. Ook het hoofd personeelszaken en de chef vliegdienst van Transavia hebben de man persoonlijk gewaarschuwd.

De rechter beslist op 24 oktober achter gesloten deuren over de zaak. Vanwege de gevoeligheid van de zaak , wil Transavia er verder geen uitspraken over doen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.