nederland

Tweede verdachte ontvoering Insiya Hemani meldt zich bij politie

Door Bauke Schram - 04 oktober 2016

Er is een tweede verdachte aangehouden in de ontvoeringszaak van Insiya Hemani. Het tweejarige meisje werd vorige week ontvoerd door haar vader en drie onbekende mannen, en is nog steeds niet terecht.

Ook de vader van Hemani en de derde ontvoerder worden nog steeds gezocht. Vorige week werd de eerste dader opgepakt nadat hij werd overmeesterd door de buurman van Hemani. De tweede dader kwam zich melden bij de politie met zijn advocaat, een dag na de ontvoering, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

Hemani werd volgens ooggetuigen met geweld meegenomen uit een woning in Watergraafsmeer, waarna een Amber-alert is gegeven. De peuter droeg een wit rompertje met een roze opdruk van kledingmerk Petit Bateau, en ze had een luier aan. Volgens de politie is het mogelijk dat ze is meegenomen naar het buitenland.

Voogdijstrijd om Insiya

‘Ik dacht dat het gewoon kinderen waren Maar daarna hoorde ik een vrouwenstem schreeuwen,’ zegt de buurman van Hemani tegen AD. Daarna dacht hij dat het om een burenruzie ging, maar hij greep uiteindelijk in.

De vader van Insiya, Shehzad Hemani, wordt verdacht haar met behulp van twee handlangers te hebben ontvoerd. Hij is een zakenman in India, en hij zou zijn verwikkeld in een ruzie om de voogdij over Insiya met haar moeder. De rechter moest nog een oordeel uitbrengen, maar Shehzad nam het heft in eigen handen en nam Insiya mee, volgens de politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.