nederland

Vader Insiya loopt rond in Mumbai met advocaat Spong

Door Bauke Schram - 28 oktober 2016

Het 2-jarige meisje Insiya uit Amsterdam werd meer dan een maand geleden ontvoerd. Nu blijkt dat haar vader, tevens haar ontvoerder, in India zit, en Insiya zou opgesloten zitten in het appartement van zijn moeder.

Getuigen hebben het meisje volgens De Telegraaf gezien en gehoord in het appartement in Mumbai. De vader van Insiya, Shehzad Hemani, is een succesvolle zakenman in India. De Nederlandse politie zoekt wanhopig naar de peuter, maar de Indiase autoriteiten zouden niet goed meehelpen met het onderzoek.

2004-10-14 13:04:46 NLD-20041014-AMSTERDAM: Op het rangeerterrein Watergraafsmeer bij Amsterdam staan de treinen donderdagmorgen werkeloos opgesteld. Door de staking in het openbaar vervoer rijden er in het hele land geen treinen en streekbussen. ANP FOTO/VINCENT JANNINK, NLD-20041014-AMSTERDAM: Op het rangeerterrein Watergraafsmeer bij Amsterdam staan de treinen donderdagmorgen werkeloos opgesteld. Door de staking in het openbaar vervoer rijden er in het hele land geen treinen en streekbussen. ANP FOTO/VINCENT JANNINKWaar is ontvoerde peuter Insiya? Politie heeft nieuwe informatie

Ondertussen haalt Shehzad Hemani rustig koffie en loopt hij rond in Mumbai, terwijl hij door Interpol wordt gezocht. Op foto’s staat Shehzad naast de bekende advocaat Gerard Spong, die de Indiase zakenman naar verwachting zal bijstaan tijdens het onderzoek.

Gevaar in Interpol-landen

Shehzad Hemani is opgesloten in zijn eigen land: hij kan worden aangehouden in alle landen waar Interpol actief is, en de Nederlandse politie zoekt actief naar de ontvoerder. Hij zou Insiya hebben meegenomen na een ruzie met zijn ex-vrouw over de voogdij over het meisje. Buren van de familie in Amsterdam hebben verteld dat het ging om een gewelddadige kidnapping.

Een vriendin van Shehzad Hemani en zijn moeder verblijven ook in het appartement in Mumbai, maar laten zich niet zien. Shehzad is overdag overigens met veel bezig, maar niet met Insiya. Volgens ooggetuigen is hij vooral druk met rondrijden, shoppen, lunchen en dineren in deftige restaurants.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.