nederland

Lijk in kanaal: ‘vrijwel zeker’ vermiste kickbokser Marc De Bonte

Door Tom Reijner - 24 november 2016

Donderdagmiddag werd een levenloos lichaam aangetroffen in het Wilhelminakanaal bij het Brabantse Oirschot. De politie zegt er nu ernstig rekening mee te houden dat het om de 26-jarige Belgische kickbokser Marc De Bonte gaat.

Het lichaam zou zijn aangetroffen door een schipper, schrijft Omroep Brabant, die daarop meteen alarm sloeg.

Identiteit moet nog officieel worden vastgesteld

Het gaat ‘vrijwel zeker’ om De Bonte, meldt de politie na onderzoek. Dat kan worden opgemaakt ‘aan de hand van de kleding’. De Bladelse sportschool Training Unit, waar De Bonte trainde, meldde de dood van De Bonte donderdagavond al op de Facebookpagina.

‘Zojuist hebben we te horen gekregen dat het gevonden lichaam voor 99 procent zeker Marc betreft. De trainingen gaan daarom deze avond niet door. Wel is er gelegenheid om hier samen te komen.’  De politie meldt dat de identificatie van het lichaam nog moet plaatshebben. De sectie op het levenloze lichaam staat gepland voor zaterdag.

Van feestje onderweg naar vriend

Donderdag rond 15.00 uur werd het lichaam van een man in het kanaal ontdekt. Het is nog onduidelijk hoe hij in het kanaal terecht is gekomen. De Bonte (26) verdween bijna drie weken geleden. Hij was op een feestje van zijn sportschool en vertrok toen naar een vriend in Turnhout. Vanuit daar stuurde hij een bericht aan zijn vriendin in Best dat hij op weg was naar haar.

Maar daar kwam hij nooit aan. Zijn auto werd leeg teruggevonden in de buurt van het Wilhelminakanaal in Best. Een eerdere zoekactie leverde niets op. De familie van De Bonte deed onlangs nog een ultieme poging om De Bonte op te sporen. Ze loofden een beloning uit van 30.000 euro voor de gouden tip.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.