nederland

Nederlandse bokser gedood in Spanje: wat gebeurde er?

Door Emile Kossen - 28 november 2016

De 21-jarige Nederlander Osama Attadlaoui is het afgelopen weekend neergestoken in het uitgaansleven van het Zuid-Spaanse Granada. Dat bevestigt de politie in Spanje.

Het incident had zondagochtend vroeg plaats bij een discotheek in Granada, in het zuiden van Spanje. De politie trof rond 7.40 uur twee slachtoffers op straat aan, hevig bloedend. De twee werden naar het ziekenhuis gebracht, maar voor de Nederlander was dat te laat. Het tweede slachtoffer heeft hoofdwonden, maar is buiten levensgevaar.

oussama_attadlaoui
Attadlaoui deed vroeger mee bokswedstrijden.

Voormalig bokser het slachtoffer
Volgens BN DeStem is het dodelijke slachtoffer Osama Attadlaoui, een Nederlander met een Arabische achtergrond. Attadlaoui woonde in Eindhoven en zou een tijdlang hebben gedaan aan thaiboksen.

Hij was eerder actief bij een sportschool in Woensel. De eigenaar van de sportschool Ali Gunyar, laat weten dat de man daar al een tijd niet meer heeft getraind. ‘Het was een lieve, leuke en talentvolle jongen. Hij had een hart van goud,’ aldus Gunyar. Over de gewonde man is minder informatie naar buiten gekomen. Volgens de Spaanse krant ABC heeft ook hij een Arabisch uiterlijk, maar is zijn nationaliteit nog niet bevestigd.

Mogelijk uit de hand gelopen vechtpartij
De Spaanse politie heeft twee Spanjaarden aangehouden die worden verdacht van ‘het ombrengen van een Nederlander van 21 jaar oud met een steekwapen’ en het neersteken van een andere man, aldus ABC maandag.

De aangehouden mannen zijn 22 en 21 jaar oud en zouden buren van elkaar zijn. Een van hen is eerder in aanraking met de politie geweest. CrimeSite zegt dat de eerste aanwijzingen erop duiden dat een uit de hand gelopen vechtpartij de aanleiding was voor de steekpartij.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.