nederland

‘Terrorismealarm’ op Rotterdam The Hague Airport: man aangehouden

Door Emile Kossen - 17 november 2016

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar mogelijke terreurdreiging rond het vliegveld van Rotterdam. Na een anonieme tip activeerde de politie het ‘stil alarm terrorisme’.

De politie heeft donderdagavond een verwarde man aangehouden die mogelijk verantwoordelijk is voor de melding die eerder op de dag leidde tot extra beveiliging op Rotterdam The Hague Airport. Het gaat volgens de Koninklijke Marechaussee om een ongewenste vreemdeling (45) met een openstaande straf.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft eerder valse meldingen gedaan bij de politie. Hij wordt verhoord.

Marechaussees voor de stoep van vliegveld

Bij de ingang van de luchthaven werden de hele dag extra controles uitgevoerd en ook het terrein van Rotterdam – The Hague Airport deden grote aantallen agenten onderzoek, meldt RTV Rijnmond. Marechaussees stonden zwaarbewapend op de stoep voor het vliegveld. Het vliegverkeer ging wel gewoon door.

Reactie op anonieme tip
Sinds 12.30 uur zijn de toegangswegen deels afgezet, nadat de politie het ‘stil alarm terrorisme’ had geactiveerd. De politie kreeg een anonieme tip binnen ‘die wijst op een mogelijke dreiging op Rotterdam The Hague Airport’. De autoriteiten hebben daarna ‘extra zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen genomen,’ zo staat in een verklaring van de politie.

 

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.