#TK2017

Geen ‘Wilders-tram’: RET weigert advertentie met ‘stop islam’

Door Bauke Schram - 02 februari 2017

Witte trams met een grote foto van PVV-leider Geert Wilders en de tekst ‘Stop islam’ komen waarschijnlijk niet naar Rotterdam. Wilders wilde een deal sluiten met vervoersbedrijf RET, maar die gaat niet op het aanbod in.

‘Reclame-uiting aangeboden aan de RET. Hopelijk binnenkort op de rails in  Rotterdam!’ Met die tekst kondigt Wilders op Twitter een bewerkte foto aan, met daarop het gezicht van de politicus. ‘Stop Islam. Stem 15 maart PVV,’ staat op de trams.

Maar het AD meldt dat de Rotterdamse Electrische Tram (RET) het ontwerp heeft afgewezen. Het bedrijf heeft het ontwerp van de advertenties op de trams ontvangen, maar wil ‘politiek neutraal blijven’.

Alleen HTM weigerde advertentie Vluchtelingenwerk

‘Wij werken niet mee aan politiek getinte uitingen. Dat doen we nooit,’ zegt een woordvoerder tegen de krant. Op onder meer OVreclame.nl staat ook aangegeven dat politieke of religieuze reclames in bepaalde gevallen worden afgewezen.

De website TPO wijst lezers er ook op dat in Rotterdam wel een tram reed met een grote advertentie van de organisatie Vluchtelingenwerk. De Haagse vervoerder HTM weigerde vorig jaar wel de trams te laten rondrijden met de advertentie van de hulporganisatie. ‘We nemen nooit advertentieteksten aan die politiek, religieus of controversieel zijn,’ zei een woordvoerder toentertijd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.