nederland

Broer van Wilders haalt uit naar PVV-leider op Twitter

Door Elif Isitman - 18 februari 2017

Paul Wilders, de broer van PVV-leider Geert Wilders, zegt op Twitter dat hij ‘talloze keren’ met de dood is bedreigd door boze PVV-aanhangers. Paul Wilders is het politiek gezien totaal niet eens met zijn broer, en laat dat op het sociale medium nogal eens blijken.

Broer Paul reageerde vrijdag op een tweet van Wilders waarin hij aanhaalt hoe zwaar beveiligd hij door het leven moet. ‘Wat 1 luxe,’ schrijft een cynische Paul Wilders, ‘talloze bedreigingen van veelal #pvv aanhangers hier. Hoe zou dat nou komen, Geert?’ Hij sluit af met de hasthag #donotfear.

Beveiliging bij Joodse scholen

Het was een reactie op een tweet van Wilders, die op zijn beurt weer reageerde op een tweet van SGP-leider Kees van der Staaij. Hij bezocht donderdag een joodse school en was geschrokken van de hevige beveiliging aldaar. ‘Marechaussee voor de deur, permanente politiepost, dubbele stalen sluis: zo gaan Joodse kinderen in Nederland naar school,’ twitterde Van der Staaij.

Wilders reageerde daarop met ‘Zo ongeveer ga ik iedere dag naar huis. Hoe zou dat nou komen #deislamiseren’.

Foto van Angela Merkel

Paul Wilders heeft zich de afgelopen jaren verschillende keren gedistantieerd van uitspraken van zijn broer. De laatste keer was in afgelopen december, toen de PVV-leider een plaatje van de Duitse bondskanselier Angela Merkel met bebloede handen de wereld instuurde, een aantal dagen na de aanslag met een vrachtwagen op de kerstmarkt in Berlijn.

Paul Wilders schreef toen in het Engels op Twitter: ‘Ik twitter bijna nooit. Mijn oprechte excuses voor het gedrag van mijn broer. Stem op wie u wilt!’ Paul Wilders gaf toen aan dat hij er ‘ietwat andere’ politieke ideeën op nahoudt dan zijn broer.

Zaterdag trapt de PVV overigens de officieel de campagne af in Spijkenisse. Wilders zal daar op de weekmarkt rond de Dorpskerk met partijgenoten gaan flyeren, iets wat enorme veiligheidsmaatregelen met zich meebrengt. Politie bewaakt de toegangswegen, en het gebied rondom de markt is afgezet met containers.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.