nederland

Henk Krol gaf cv-informatie zelf aan Tweede Kamer

Door Victor Pak - 23 februari 2017

50Plus-lijsttrekker Henk Krol leverde zelf de informatie voor zijn onjuiste cv op de website van de Tweede Kamer. Hierin stond dat hij het gymnasium had gedaan,  terwijl hij in werkelijkheid op de hbs zat.

Eerder deze week stelde Krol ‘geen flauw idee’ te hebben waar de foute informatie op de website vandaan kwam. Een persvoorlichter van 50Plus zegt ‘geen commentaar’ te hebben op deze nieuwe feiten.

Kamerleden leveren zelf cv-informatie

De Tweede Kamer meldt aan Elsevier dat alle Tweede Kamerleden schriftelijk hun cv-informatie aanleveren. ‘Daar wordt nooit vanaf geweken,’ aldus de Communicatiedienst van de Tweede Kamer. Ook Henk Krol heeft zijn informatie schriftelijk aangeleverd, meldt de Tweede Kamer.

Eerder deze week onthulde Elsevier de onjuistheid in Krols cv. Op zijn persoonlijke pagina stond dat Krol het gymnasium volgde van 1962 tot 1966 aan het St. Thomascollege in Venlo.

Overgestapt naar hbs

Een klassenfoto van de derde klas uit 1965 liet zien dat Krol op de hbs zat. Na publicatie paste Krol de pagina aan. Hij zou alleen het eerste jaar van het gymnasium hebben gevolgd en daarna zijn overgestapt naar de hbs.

Tegenover het ANP reageerde Krol gisteren met de mededeling dat hij ‘geen flauw idee’ had waar de informatie vandaan kwam. Deze ‘zal wel ergens van zijn overgenomen’, vermoedde Krol. Nu blijkt dat de Tweede Kamer die informatie van Krol schriftelijk heeft ontvangen. 50Plus wilde desgevraagd niet reageren op Krols opmerking van gisteren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.