nederland

Villa drugscrimineel in Etten-Leur gaat in rook op: wat we weten

Door Tom Reijner - 26 maart 2017

Een brand die vermoedelijk is veroorzaakt door een explosie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de villa van drugscrimineel Johan V. in Etten-Leur verwoest. De politie gaat ervan uit dat de brand opzettelijk is veroorzaakt.

Volgens de politie waren de bewoners niet thuis. Rond de klok van 01.00 uur werden aan de Ouwer knallen gehoord die op een explosie zouden kunnen duiden, verklaart de politie.

In lichterlaaie

‘Ik zat nog op de bank wat te drinken met mijn vrouw toen we ineens een hele harde knal hoorden,’ vertelt een buurtbewoner volgens Omroep Brabant. ‘Mijn zoon riep dat er vlammen te zien waren en toen zijn we snel gaan kijken. Alles stond in lichterlaaie.’ Drie uur later was de brandweer nog aan het nablussen.

De politie doet onderzoek en houdt met betrekking tot het ontstaan van de brand ‘alle scenario’s open’. De brandweer kon niet voorkomen dat het huis in de Noord-Brabantse plaats volledig uitbrandde. Gewonden zijn er niet gevallen. Op het moment dat de brand uitbrak, waren geen mensen in het pand aanwezig.

Grote hoeveelheden cocaïne

De villa is eigendom van de 52-jarige drugscrimineel Johan V., die vanwege zijn betrokkenheid bij de invoer van grote hoeveelheden cocaïne via de Rotterdamse haven anderhalve week geleden werd veroordeeld tot vier jaar celstraf.

Zijn zaak houdt verband met de corrupte douanier Gerrit G., die de verdachten in de cocaïnezaak tegen betaling gevoelige informatie gaf over de werkwijze van de douane in het Rotterdamse havengebied. De zaak tegen Gerrit G. loopt nog. In 2014 waren bij het huis van Johan V. ook al twee auto’s in brand gestoken. De woning liep toen lichte brandschade op.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.