nederland

Moord Amsterdamse dj Djordy Latumahina vergissing

Door Tom Reijner - 28 maart 2017

De moord op de 31-jarige dj Djordy Latumahina in oktober vorig jaar was inderdaad een vergissing. Hij werd doodgeschoten in een Amsterdamse parkeergarage.

Iemand anders was het doelwit, meldt De Telegraaf op basis van informatie van de recherche en het Openbaar Ministerie. Die bevestigen de berichtgeving tegenover weekblad Elsevier.

Dochtertje getuige van de moord

In Aalsmeer en in de omgeving van Amsterdam zijn dinsdagochtend vroeg vijf mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij moord. De daders van de moordaanslag stonden op 8 oktober vorig jaar in een parkeergarage in Amsterdam Nieuw-West. Ze dachten dat hun doelwit in een zwarte Mini zat, maar dat bleken Djordy en zijn gezin te zijn. Latumahina werd doorzeefd met kogels en overleed meteen, zijn vriendin raakte zwaargewond. Hun tweejarige dochtertje was getuige van de brute moord. Een flatgenoot die banden heeft met de onderwereld, rijdt eveneens in een zwarte Mini en had een vriendin die lijkt op Djordy’s vriendin.

Kogels maakten een einde aan het wervelende leven van dj, ondernemer en kersverse gezinsman Djordy Latumahina. ‘Guus Geluk’ gunde iedereen alles en had daardoor zelf een hoge gunfactor. Zijn dood sloeg een enorm gat in brede kring. Lees deze reconstructie van Gerlof Leistra >djordy

Hun witte Volkswagen Caddy staken de schutters om de hoek aan de Wittgensteinlaan in brand. Ze stapten over in een zwarte Seat Leon.

De aanslag lijkt een koele liquidatie te zijn geweest. In de uitzending van Opsporing verzocht op dinsdagavond 11 oktober benadrukte de politie ‘dat tot nu toe geen enkele aanwijzing is gevonden dat Djordy en zijn gezin op wat voor wijze dan ook te linken zijn aan criminele contacten of criminele activiteiten’.

Latumahina was als dj $olo en succesvol party-organisator een bekende verschijning in het Amsterdamse nachtleven.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.