nederland Premium Corner

Verdringen op rechts: hier scoorden rechtse partijen

Door Eric Vrijsen - 21 maart 2017

Er was een ruk naar rechts, maar soms zaten rechtse partijen ­elkaar juist in de weg. Wilders is sterk in grensgemeenten; Baudet – die door alle concurrentie derde zetel misliep – aan de Noordzeekust.

De verkiezingen heten een ‘ruk naar rechts’ te zijn en zelfs in Urk kon het rechtser. Ruim 13.000 kiesgerechtigden en een hoge opkomst van bijna 90 procent. Urk is van de SGP (56 procent) en enigszins van CDA (14 procent) en PVV (11 procent). Niet van de VVD (2 procent). Deze vier plus nog wat klein rechts haalden in Urk 85 procent van de stemmen. In de top-10 van rechts Nederland staat Urk fier bovenaan.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.