nederland Premium Corner

Even afspreken met 71 nieuwe Tweede Kamerleden

Door Carla Joosten - 26 april 2017

Liefst 71 nieuwelingen telt de Tweede Kamer. Tijd om te speeddaten. Niets gaat boven een persoonlijk gesprek. Lees iets over Jan Middendorp (41, VVD) en je ziet dat hij een blauwe maandag bij de PvdA-jongerenclub Niet Nix zat en de Kamer inkwam als bankier. ‘Hey PvdA’er,’ zeg je dan tegen de liberaal, waarop die grijnst: ‘Zeg dan maar CPN’er.’ Middendorp blijkt afkomstig uit een communistisch nest en bracht met zijn ouders nog De Waarheid rond.

Lisa Westerveld (35, GroenLinks), voetbalster en metalliefhebber, blijkt bij haar installatie niet zomaar de eed in plaats van de belofte te hebben afgelegd. Ze heeft een christelijke achtergrond en haar ouders zaten op de tribune. ‘Ze hebben altijd ChristenUnie gestemd.’ Dit keer had vader een poster van Lisa opgehangen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.