nederland

Politie doet inval tijdens wedstrijd FC Twente: dit gebeurde er

Door Berend Sommer - 07 april 2017

Tijdens de voetbalwedstrijd FC Twente – PSV heeft de politie donderdagavond een inval gedaan in het supportershome van FC Twente. Daar werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De burgemeester van Enschede heeft de supportershome vandaag gesloten.

Volgens de politie waren er al geruime tijd aanwijzingen dat in het supportershome in verboden middelen wordt gehandeld. Het zou gaan om vak P, de tribune van de Twentse harde kern, waar ook het supportershome zich bevindt. Na de drugsvondst werd vak P ontruimd. Er zijn vijf arrestaties verricht. Eerder was nog omgeroepen dat het hele stadion moest worden ontruimd. Daarop ontstond verwarring onder het publiek.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >>

De zoekactie leidde tot verontwaardiging onder supporters, omdat het tijdens de eredivisiewedstrijd tegen PSV gebeurde. De politie achtte de actie noodzakelijk, omdat tijdens wedstrijden in drugs wordt gehandeld en ze de handelaren op heterdaad wilde betrappen.

Confrontatie met ME

De inval van de politie leidde tot een opstootje tussen supporters en de Mobiele Eenheid. De politie maakte gebruik van honden en paarden om de orde te herstellen. Ook deed de politie een aantal huiszoekingen, waarbij een groot aantal namaakwapens in beslag werden genomen. FC Twente en PSV speelden met 2-2 gelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.