nederland

Wilders kondigt ‘Fitna 2 t/m 10’ aan

Door Bauke Schram - 09 april 2017

PVV-leider Geert Wilders werkt aan zeker negen vervolgfilmpjes op zijn controversiële film Fitna, die in 2008 op internet uitkwam en voor internationale ophef zorgde.

Volgens Wilders zijn Fitna 2 tot en met 10 in de maak. Op Twitter kondigt hij aan te werken aan een reeks ‘korte filmpjes met heldere uitleg over gevaar van de islam en de noodzaak tot de-islamiseren’.

Fitna 2

‘In 2008 bracht ik over de Koran de korte film Fitna uit, die binnen drie uur meer dan drie miljoen keer werd bekeken,’ schrijft Wilders op Twitter. De leider van de PVV – die na de Tweede Kamerverkiezingen in maart twintig zetels bezet in de Tweede Kamer – hoopt in zijn films meer duidelijk te maken over het effect van de islam op de Nederlandse samenleving.

Overigens kondigde Wilders eerder al een vervolg aan op Fitna. In 2010 zou deel twee uitkomen, met meer informatie over de profeet Mohammed. De productie van de film werd steeds uitgesteld en het vervolg is nooit uitgekomen.

Ambities van Wilders

Wilders kondigde deze week ook zijn ambities aan voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. In zestig gemeenten hoopt hij met zijn PVV zetels te winnen. De verkiezingen worden gehouden op 21 maart.

Eerder liet Wilders al weten in Rotterdam te willen meedingen naar zetels in de gemeenteraad. Hiermee vist hij in de vijver van Leefbaar Rotterdam, de partij van van de vermoorde oud-politicus Pim Fortuyn, die in 2002 een grote overwinning boekte bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.