Criminaliteit Premium Corner

Opgelost dankzij DNA: wat als er een match is?

Door Gerlof Leistra - 29 mei 2017

De ‘papa van de DNA-databank’ Kees van der Beek blikt bij zijn afscheid terug op doorbraken in grote moordzaken. Daarbij speelt DNA een grote rol. ‘Als ik die resultaten zie, geeft dat elke keer weer een goed gevoel.’

Elke ochtend klapt Kees van der Beek (65) vol verwachting zijn laptop open. Als hij zich heeft aan­gemeld biedt het versleutelde programma de beheerder van de Nederlandse DNA-databank voor Strafzaken in één oogopslag alle matches met buitenlandse databanken. ‘Als ik die resultaten zie, geeft dat elke keer weer een goed gevoel. Een match kan de doorbraak betekenen in een vastgelopen moordzaak.’

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.