Criminaliteit Premium Corner

De burger als nieuwe politieman: gevaarlijk?

Door Johan Hardeman - 12 juni 2017

Buurtwachten op het platteland gaan steeds vaker zelf de georganiseerde misdaad te lijf, omdat de politie het laat afweten. Woninginbraken, drugscriminaliteit: burgers lossen het zelf wel op. Al leidt dat soms tot levensgevaarlijke situaties.

Het Smokkelaarspad langs de Glanerbeek is in duisternis gehuld. Twee breedgeschouderde mannen met portofoons en zaklampen lopen zwijgend hun ronde. Ze kijken om zich heen, achter hoge platanen en dicht struikgewas. Voorheen troffen ze hier vaak heroïne- en xtc-junks aan. Die lieten hun pillen en gebruikte spuiten overal rondslingeren.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 1 euro per week.

Verder lezen?

U heeft momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding en sluit vandaag nog een abonnement af. U leest Elsevier Weekblad Digitaal al voor slechts € 4 per maand. Abonnement stopt automatisch.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw inloggen

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.