Terreur Premium Corner

De impact van terrorisme: na aanslag direct effect

Door Eric Vrijsen - 23 juni 2017

‘Het reizen trotseert elke globale uitdaging,’ zegt Laurens van den Oever (42). Hij is de data-analist van ForwardKeys, een in de Spaanse stad Valencia gevestigd bedrijf dat de boe­kingen registreert van 180.000 reisagenten, touroperators en luchtvaart-maatschappijen. Dagelijks 14 tot 18 miljoen vliegtuigtickets.

De cijfers weerspiegelen alle belangrijke gebeurtenissen in de wereld. Van den Oever ziet na een terroristische aanslag meteen het effect op de stroom. Hij is de meteoroloog van het toerisme. Conflicten, spanningen, natuurgeweld tonen zich op zijn wereldkaarten als gebieden van hoge druk, depressies en windrichtingen. Mensen stoppen niet met reizen; hooguit passen ze hun bestemmingen aan.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.