Shirin Musa Premium Corner

Shirin Musa: ‘Vroegere ­feministen wentelen zich in subsidie’

Door Nikki Sterkenburg - 30 juni 2017

Met tomeloze energie en prikkelende campagnes strijdt Shirin Musa tegen huwelijkse gevangenschap. Met succes, maar steun van de vrouwenbeweging blijft uit. ‘Vroegere ­feministen wentelen zich in subsidie.’

Het waren slechts vijftig posters die door Rotterdam hingen, maar zelfs in het buitenland waren ze nieuws. De Spaanse krant El Diario kopte: ‘Rotterdam behangen met interreligieuze paren.’ Onder de slogan: ‘In Nederland kies je je partner zelf’ was onder meer een moslima met hoofddoek te zien die een Joodse jongen zoende. Er was ook een poster met twee zoenende vrouwen, en eentje met een lichtgetint meisje dat een donkere jongen zoent.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.