Recreatie Premium Corner

Bezoek deze vijf strand-oases in de drukke stad

Door Loudi Langelaan - 27 juni 2017

Ook in steden die niet aan zee liggen, zoeken bewoners op zonnige dagen ontspanning aan de waterkant. Het stadsstrand – op in­dustrieterreinen of direct aan de rivier – wint aan populariteit. Zwem­men is niet overal toegestaan en soms ronduit gevaarlijk. Rondgang door ­Nederland: van Groningen tot Breda. ‘Het is hier net klein-Zandvoort.’

Zwemmen met uitzicht op de Martini­toren: het Groningse stadsstrand doet op een doordeweekse zomerdag qua drukte nauwelijks onder voor zonnig Scheveningen. Het aangelegde strand – wegens populariteit twee keer zo groot als vorig jaar – en de graskant zijn bezaaid met handdoeken. Groningers en studenten zitten naast elkaar aan het Oosterhamrik­kanaal te genieten van een noordelijke namiddagzon.‘Heerlijk om na een dag zweten in de universiteitsbibliotheek even een duik te nemen,’ zegt wiskundestudent Pelle Jonasse (24).

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.