nederland Premium Corner

Vrijheid van vakantie: gooi geen rem op toerisme

Door Eric Vrijsen - 23 juni 2017

Het aantal mensen dat een buitenlandse reis kan betalen, blijft groeien. Vóór 2030 komen er nog 500 miljoen Chinezen bij, en al over enkele ­jaren zal de toeristenstroom uit India die uit China overvleugelen. Erg? Nee. Die groei biedt voordelen.

Reizen is een zegen voor de mensheid. Toeristen leren van vreemde landen en omgekeerd leren de vreemdelingen iets van de reizigers. Het vakantie-ideaal dateert uit 1869, toen Mark Twain (1835-1910), de Amerikaanse romancier en humorist, de oerversie van de reisgids publiceerde: The Innocents Abroad – de onschuldigen in het buitenland. Twain stelde dat ‘reizen een probaat middel is tegen vooroordelen, huichelarij en kortzichtigheid’.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.