Politie

Oud-korpschef Gerard Bouman (64) overleden

Door Tom Reijner - 31 juli 2017

Gerard Bouman, voormalig korpschef van de Nationale Politie, is maandag op 64-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten.

Bouman is volgens een verklaring niet meer bijgekomen uit de diepe slaap waarin hij raakte na een zwaar hartinfarct, dat hem trof tijdens een vakantie in de Verenigde Staten.

Nabestaanden willen afstand

In de verklaring vragen de nabestaanden de media afstand te betrachten. ‘Wij willen Gerard in alle kalmte en vrede begeleiden naar zijn laatste rustplaats,’ zegt zijn familie. Zij vragen de media afstand te houden van de familie, de afscheidsdienst en de uitvaart.

Bouman stapte vorig jaar op als korpschef van de Nationale Politie. Aanleiding was de moeizaam verlopende reorganisatie van de politie. De hoogste baas van de politie lag al enige tijd overhoop met de politiebonden. Die zeiden het vertrouwen in hem op. Zijn opvolger is Erik Akerboom.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.