Politieke stromingen Premium Corner

Rechtse triomftocht blijft uit, dit is waarom

04 juli 2017

Links kampt met een ernstige identiteitscrisis en imago­problemen. Toch is er noch bestuurlijk noch ideologisch sprake van een echte rechtse ­triomftocht. Dit heeft te maken met interne verdeeldheid en een gebrek aan wenkend perspectief.

Thierry Baudet houdt van grote woorden. Zeker ook als de voorman van Forum voor Democratie in het buitenland een gehoor probeert te boeien. Zo sprak hij in april in Albanië een internationaal congres van conservatieven toe, waarin hij vol vuur opriep tot een revolutie. Conservatieve bewegingen in de westerse wereld zouden op alle maatschappelijke terreinen het establishment moeten uitdagen en bestrijden om een omwenteling tot stand te brengen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.