Politieke stromingen Premium Corner

Rechtse triomftocht blijft uit, dit is waarom

Door Gerry van der List - 04 juli 2017

Links kampt met een ernstige identiteitscrisis en imago­problemen. Toch is er noch bestuurlijk noch ideologisch sprake van een echte rechtse ­triomftocht. Dit heeft te maken met interne verdeeldheid en een gebrek aan wenkend perspectief.

Thierry Baudet houdt van grote woorden. Zeker ook als de voorman van Forum voor Democratie in het buitenland een gehoor probeert te boeien. Zo sprak hij in april in Albanië een internationaal congres van conservatieven toe, waarin hij vol vuur opriep tot een revolutie. Conservatieve bewegingen in de westerse wereld zouden op alle maatschappelijke terreinen het establishment moeten uitdagen en bestrijden om een omwenteling tot stand te brengen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.