Misdaad

Twee jongens verdacht van doodslag Nick Bood (16)

Door Tom Reijner - 24 juli 2017

Twee jongens van zestien en achttien jaar uit Zaandam worden verdacht van het doodsteken van de zestienjarige Nick Bood uit Assendelft. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hen van doodslag, al dan niet met voorbedachten rade.

Dat meldt het OM maandag na een eerste zogenoemde regiezitting op de rechtbank in Haarlem. De twee verdachten zitten al maanden vast en blijven ook in voorlopige hechtenis.

Gestoken in uitgaansgebied Zaandam

De tiener werd in het laatste weekeinde van april aangevallen en doodgestoken, midden in het uitgangsgebied in Zaandam. Dat gebeurde aan het eind van de avond, rond een uurtje of elf. Volgens De Telegraaf zou de steekpartij te maken hebben met een wietschuld van Bood. Het zou volgens bronnen rond het onderzoek gaan om een schuld van een paar honderd euro. De hoofdverdachte,Yasin, zou Bood hebben toegesnauwd dat hij hem zou gaan steken.

Volgens de politie waren er op dat moment veel mensen op straat. Bood overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De twee verdachten werden in de dagen erna aangehouden door de politie. De zitting over de jongste verdachte, Yasin (16), was achter gesloten deuren, die van de oudste, Mads (18), niet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.