De Bilt

Ouders in shock na ontucht met kinderen Partou De Bilt

Door Tom Reijner - 17 augustus 2017

Een 27-jarige man die als pedagogisch medewerker werkte bij buitenschoolse opvang (bso) van Partou kinderopvang in De Bilt, wordt verdacht van ontucht met twee jonge kinderen uit hetzelfde gezin. De man zit vast.

Hij is op staande voet ontslagen, zegt Katinka Reuling, voorzitter van de raad van bestuur van Partou. Hij werd ontboden op het hoofdkantoor en ‘heeft bevestigend geantwoord’ op de aantijgingen van ontucht met de kinderen.

Computer en telefoon van verdachte onderzocht

Er zijn volgens het Openbaar Ministerie (OM) geen aanwijzingen dat de verdachte, die al vijf jaar werkzaam was bij de bso, ook met andere kinderen ontucht heeft gepleegd. Wel worden mogelijke andere incidenten onderzocht om dit te kunnen uitsluiten. Daartoe worden de computer en de telefoon van de verdachte onder de loep genomen.

Het OM maakte woensdagavond bekend dat de man uit Utrecht ervan wordt verdacht dat hij de kinderen onzedelijke handelingen bij hem heeft laten verrichten. Het incident zou vorige week zijn gebeurd op de sport-bso. De kinderen hebben het aan hun ouders verteld en die zijn naar Partou gestapt, waarna de politie erbij is gehaald.

Volgens Reuling is het bij buitenschoolse opvang niet wettelijk verplicht om twee volwassenen per groep te hebben, zodat die elkaar kunnen controleren. Pedagogisch medewerkers moeten elkaar wel informeren over wat ze doen.

Populaire medewerker kinderopvang

Op een bijeenkomst in De Bilt werden woensdagavond honderd ouders met een kind op de opvang ingelicht over de zaak. Na afloop wilden ouders geen commentaar geven. Volgens Partou zijn de ouders geschokt omdat het gaat om een populaire medewerker.

‘We zijn erg geschrokken,’ laat een vader weten aan De Telegraaf. ‘Je vertrouwt ze toch met je kinderen. Daarnaast heb ik nooit een fout gevoel gehad bij Partou.’ Voor donderdag is er op de betreffende locatie, Partou Weltevreden, gezorgd voor extra pedagogische ondersteuning, aldus Reuling.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.