HJ Schoolezing

Sybrand Buma spreekt in HJ Schoolezing over ‘verwarde tijden’

29 augustus 2017

CDA-leider en formatieonderhandelaar Sybrand Buma houdt maandagavond 4 september de negende HJ Schoo-lezing in de Rode Hoed in Amsterdam. Buma geeft in de lezing zijn visie op de richting die de samenleving moet ingaan.

Hij spreekt onder meer over de verabsolutering van vrijheid en gelijkheid. De titel van zijn lezing is ‘Verwarde tijden!’ die om richting vragen.

Partijleider van het CDA

De HJ Schoo-lezing van Elsevier Weekblad is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 op 61-jarige leeftijd overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij. Buma is sinds 2012 partijleider van het CDA. Zowel in 2012 als in 2017 was hij lijsttrekker van zijn partij voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, waarvan hij sinds 2002 lid is.

Hij is in 1965 geboren in Workum, waar zijn vader burgemeester was. Hij studeerde rechten in Groningen en Cambridge (Groot-Brittannië). Voor hij tot Kamerlid werd gekozen, werkte Buma achtereenvolgens bij de Raad van State, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de CDA-fractie in de Tweede Kamer.

Eerder publiceerde Buma Samen kunnen we meer (Schoorl, 2012) en Tegen het cynisme. Voor een nieuwe moraal in de politiek (Amsterdam, 2016).

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.