Utrecht

Baarn zoekt met man en macht naar vermiste Anne (25) uit Utrecht

02 oktober 2017

In Baarn werd maandag met tientallen vrijwilligers gezocht naar de vermiste Anne Faber uit Utrecht. De 25-jarige vrouw is sinds vrijdagavond spoorloos.

De zoekactie die in de bossen rond paleis Soestdijk werd gehouden, heeft nog geen resultaat opgeleverd.

Noodweer

Anne Faber verdween vrijdagavond spoorloos, nadat ze in die omgeving een selfie had gemaakt die ze naar haar vriend appte.

Ze vertrok vrijdag rond half vijf uit Rijnsweerd in Utrecht voor een fietstocht. Haar oom vertelde vanochtend aan RTV Utrecht dat ze dat wel vaker deed. Ze droeg een groene parka en reed op een zwarte Batavus-omafiets.

Bijna twee uur later stuurde ze haar vriend een berichtje om te vertellen dat ze in Hollandse Rading was. Op dat moment brak er noodweer uit, en waren de omstandigheden volgens de politie potentieel gevaarlijk. Om tien voor zeven stuurde Anne haar vriend nog een selfie, waarop ze natgeregend bij de kruising van de Hilversumsestraatweg en de Amsterdamsestraatweg in Baarn staat. Vervolgens is ze na 19.45 niet meer actief geweest op WhatsApp.

Contact opnemen met politie

De vrijwillige zoekteams kregen maandag hulp van de politie, die adviezen gaf en professionele onderzoekers ter plaatse had. Aan de actie in Baarn deden zowel Annes familieleden als vrienden en (oud-)collega’s mee. De vrijwilligers werden in kleinere groepen opgesplitst, die elk een deel van het bosrijke gebied uitkamden. Onderweg werden voorbijgangers aangesproken en posters opgehangen met foto’s van Anne, haar fiets en de rugzak die ze eventueel bij zich had.

Spullen die de zoekteams onderweg aantroffen, zoals een achtergelaten fiets en fietsonderdelen, werden direct aan de politie gerapporteerd. Vooralsnog kan de politie de spullen niet in verband brengen met de vermissing van Anne.

Mensen die Anne Faber denken te hebben gezien worden verzocht om contact op te nemen met de politie. Ook kan wie informatie heeft over haar zwarte fiets of de rugzak die ze mogelijk bij zich had, een foto of filmpje inzenden met een plaatsaanduiding. De politie heeft daarvoor op een speciaal tipformulier online gezet.

De familie van Anne en de politie houden rekening met alle scenario’s. Ook een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.